Courtesy COBE Architects

Copenhagen-based COBE Architects are renovating a 17-story silo in Copenhagen’s Nordhavn neighborhood as part of a larger post-industrial redevelopment.

The Silo will hold 40 unique apartments ranging from single- to multi-level units of 860 square feet to 8,610 square feet with expansive ceiling heights, some reaching as high as 26 feet.

The ground and top floors have been reserved for public use with a café and exhibition space on the ground floor, which was completed in August 2014 and has already proved a popular destination according to Caroline Nagel, architect and project manager at COBE. The top floor glass-structured add-on will house a restaurant, bar and conference area boasting 360 degree views over the harbor and Copenhagen cityscape.

Courtesy COBE Architects
Courtesy COBE Architects

COBE plans to wrap the concrete building in a climate façade to improve insulation along with floor-to-ceiling twice- and triple-glazed windows to provide panoramic views for each unit while limiting the solar heat gain. COBE will also incorporate a photovoltaic generator and a roof-top garden.

While the exterior will undergo a major facelift, Nagel says COBE aims to keep the building’s history alive by leaving the existing concrete structure exposed on the interior.